summer finale

DSC_0256

Nisam sigurna da je ijedna od nas spremna da se ovo leto završi. Čak nisam sigurna ni da je leto uopšte još uvek došlo, a kamoli proticalo i završilo se. Što je možda i najbolja stvar ikada.
Svo to vreme koje tako brzo "proleti" pored tebe, svi oni trenuci koji se završe pre nego što su uopšte počeli i svi ti otkucaji časovnika koji su označavali kraj dana za koje ne znaš gde su kog djavola nestali, su u stvari najviše vredni. Taj ljudski koncept merenja vremena bledi i postaje manje važan onda kada se nešto zanimljivije dešava. Onda kada si na moru, kada ploviš jahtom i posmatraš zalaske sunca, onda kada se smeješ sa prijateljima na večeri pod tamnim nebom i sjajem mesečine, onda kada skačeš u more uprkos strahu od visine, onda kada šetaš i mirišeš cveće, kad bleneš u nebo i čekaš vatromete i meteore, kad odlaziš na piknik ili si na kućnoj žurci, ili si u najglasnijem klubu ili najtišem uglu grada, vreme postaje nevažno. I ne znaš koliko je sati, ni koji je dan u nedelji, a najmanje da leto tako brzo odmiče i pre nego što sledeći put sklopiš oči uz poslednji dnevni otkucaj sata, leto se završilo.
Proteklih godina sam znala da uvek u ovo doba počinje ta melanholija, letnja depresija, nostalgična tuga i želja da se ipak kazaljke časovnika okrenu u suprotnom smeru a vreme premota na sam početak leta. A onda bih opet sve ispočetka. I ta želja bi bila toliko jaka da noćima do kasno ne bih spavala, i premotavala bih u glavi svaki momenat tog savršenog leta, i osećaje koji su se tada dogadjali unutar mene, i ti prvi utisci novih poznanstava i učvršćivanje starih, i taj osećaj slobode i oslobodjenosti svakodnevice i sive monotonije i osećaj vrelog vazduha i zraka sunca na slanoj koži, i osmeha i sreće jer život ne može biti bolji.

Ali onda, taman pre nego što se oči sklope i san ne zavlada, naidje taj trenutak kada bismo ipak te kazaljke ostavile tamo gde jesu, a možda čak i pomerile malo unapred, jer obe znamo da ono što tek dolazi može biti samo mnogo lepše.DSC_0255

DSC_0271

DSC_0260

DSC_0267

DSC_0265

0 comments:

Post a Comment