we never go out of style

zajedno

“Vas dve biste mogle da vodite blog”, rekla je ponosno dok su joj se usta izvila u osmeh.
Te večeri, nas tri smo sedele svaka na svom uobičajenom mestu, ispijale kafu i neobavezno ćaskale o uobičajenim temama. Kišne kapi koje su klizile niz prozore šarale su našim raspoloženjem i unosile tu neku sivu notu depresije. Već je pao mrak, a kiša ceo dan nije prestajala. A kada si cele nedelje po ceo dan u školi ili na poslu dok napolju vlada sivilo tmurnih oblaka, raspoloženje ti ne može biti baš na zavidnom nivou. I tako smo nas tri, odveć umorne posle dugačkog dana, počele da se bavimo temama dokolice i traćenja slobodnog vremena omladine.

“Ne znam. Volela bih da svoje slobodno vreme ispunim nekim korisnijim hobijima. Nečim konstruktivnim. Kako je tužno što smo danas svi na društvenim mrežama i sve nam je dostupno i niko se više ni ne trudi da sam nešto napravi, da nešto stvori, da forsira svoje talente, ma koji to talenti bili. Ja želim da stvaram. Ne želim da sedim i listam početnu stranu facebook-a ili puštam četvrtu epizodu za redom Vampirskih Dnevnika.”
“Slažem se, Jano. Zaista se slažem, ali mi ništa ne pada na pamet. Volela bih da zajedno nešto radimo, da gradimo, da se trudimo, da se tome radujemo, da postoji nešto što je opipljivo na šta ja mogu sa ponosom da uperim prstom i kažem: “Time se bavim u slobodno vreme. To je moj hobi.” A da to bude nešto stvarno vredno, nešto što volimo, i za šta me na kraju dana neće gristi savest što sam utrošila vreme, a mogla sam raditi nešto pametnije.”
I tako je Iris, ćutke nas posmatrajući dok se trudimo da smislimo neku alternativu, došla do jedne divne ideje. “Vas dve biste mogle da vodite blog.”
“Blog? Kakav blog?”
“Pa da, što da ne. Modni blog, na primer. Vas dve se obe lepo oblačite, i volite lepo da se oblačite, i obe volite modu, i eto vam hobija.” Iris je oduvek imala najbolje ideje i najkorisnije savete. Bez sumnje.
“Ti Jano voliš da pišeš, ti možeš da ubaciš i neki tekst pored vaših odevnih kombinacija. Ti Marija lepo šminkaš, tako da ne sumnjam da biste uvek bile tip top. A možete da ubacite i neki post o šminki i proizvodima pa da to bude Beauty blog. Blog je lepa stvar, može o svačemu da bude.”
“Da! Može da bude i o našim životima, dogadjajima, putovanjima, kao Lifestyle blog.”
“A ja volim i umetničke blogove, sa umetničkom fotografijom i lepim tekstovima, kao neki Photography blog.”
“Pa da, eto vam ideje. Blog.”
“Meni se svidja ideja. Jano, šta ti misliš?”
“Ali koji? Fashion? Beauty? Photography? Lifestyle?”
“A zašto ne sva četiri?”

zajedno2

marija4

marija2

jana-4

jana-5

jana-3

jana

jana-7

marija3

marija

0 comments:

Post a Comment