all that beauty: FLORMAR

DSC_1079
Bilo je deset sati uveče kada smo se vraćale kući mračnim ulicama Beograda. Crni asfalt prekriven žućkastim lišćem bio je natopljen kišom koja je odavno prestala. Koračale smo sporo i razgovarale pomalo tiho. Kao i svake srede u to vreme, Marija je prepričavala i opisivala svoj čas šminke sa kojeg se upravo vraćala. Već neko vreme je pohadjala "Školu Šminkanja Dušan Lazić" za šta je, po mom skromnom mišljenju, rodjena talentovana, pa sam je uvek nakon časa zapitkivala o tome šta su radili i šta je sve novo naučila. S ponosom bih slušala o tome kako sve više novih stvari uči i usavršava, jer sam znala da je za korak bliža tome da radi ono što želi.

"Moram još puno da vežbam, ali mislim da mi ide dobro za sada..." rekla bi mi kada god bih je pitala kako napreduje. "Dobro?! Ide ti odlično! Svaki put kad me šminkaš zaista to odradiš profesionalno. Veeeruj mi." Naravno, uvek misli da preterujem zato što mi je najbolja drugarica, ali ja u životu nisam bila objektivnija nego sada.

"E, znaš šta mi je palo na pamet?" Zaista ne može da prodje dan a da ja nemam nekakve ideje. Uglavnom su glupe, ali ova i nije bila tako loša. "Haha, šta?"
"Znaš kako Flormar želi da nam da da radimo recenziju njihovih proizvoda? Šta misliš o tome da odaberemo neke njihove najbolje proizvode, pa ti da me njima našminkaš? Da vidimo šta umeš i sa malo jeftinijom šminkom", osmehnula sam se.
"E pa da znaš da ti to i nije tako loša ideja." Rekoh vam ja malopre...
"U pravu si Jano, da vidimo stvarno šta umem. Sa ovom mojom Mac šminkom mnogi znaju lepo da se našminkaju, ali pravi šminker ume lepo da našminka sa bilo kakvom šminkom."
"E pa onda smo se dogovorile! Sutra idemo u Flormar po proizvode!"


***

"Dobro jutrooooo", utrčala sam sa osmehom na licu, zadovoljna što neću morati sama da se šminkam za rodjendan na koji smo zajedno išle tog dana. Marija me je dočekala sa osmehom na licu i šminkom već izloženom na stolu. Flormar nam je poklonio njihov tečni "Perfect Coverage" puder, fiksator za obrve, "Loose Powder" puder u prahu i "Wild Eyes" maskaru.
Ispile smo jutarnju kafu i proćaskale o uobičajenim temama, a onda je Marija uzela četkicu u ruku i počela.

Već prilikom nanošenja tečnog pudera osetila sam koliko je lagan na koži, koliko ne odaje utisak kao da imaš tri tone šminke na licu, i kako vrlo lako možeš da zaboraviš da ga uopšte imaš na sebi.
Kada je završila taj prvi sloj, dozvolila mi je da se pogledam u ogledalo. Lice mi je bilo potpuno ujednačeno, bez i najmanje mrlje, a što me je najviše iznenadilo,  podočnjaci su mi bili skoro potpuno prekriveni. Doduše, bilo je potrebe za malo korektora, što je i inače uobičajena stvar s obzirom na to da vodim večnu borbu sa njima.
Sledeći je bio puder u prahu koji mi je, kako Marija kaže, odlično zamatirao lice i pripremio suvu podlogu za bronzer i rumenilo.
Kada je na red došla maskara, Marija je bila potpuno oduševljena. "Kako ti lepo izvlači trepavice! A i uopšte se ne oslikava. Au kako ti lepo izvlači trepavice..." Ponavljala je sa osmehom, vidno zadovoljna proizvodom.
Zatim je dodala malo senke i ajlajnera, a onda sam bila spremna da se pogledam ponovo u ogledalo. Mislim da je potpuno razumljivo i očekivano reći da sam bila oduševljena.

Samo što smo se spremile da krenemo, setila sam se da smo zaboravile na važnu stvar. Zgrabila sam fiksator za obrve i počela da mašem njime ispred Marijinih očiju.
"A daaa. Kako to da zaboravim!" uzela mi ga je iz ruke i nanela ga na moje obrve, praveći ravnomeran oblik. Nisu se mrdnule ceo dan.

Pokupile smo svoje stvari i pošle napolje. Nisam mogla da prestanem da se gledam u moje pastelno roze ogledalo sa tufnicama. "Daj, pogledaj kako si me našminkala!" Marija se smeškala. "Ma nije to do mene, to je ipak do Flormara i do njihove šminke."
"Dobro, jeste do Flormara... Ali Boga mi i do tebe je." DSC_1084 DSC_1091 DSC_1090 DSC_1092 DSC_1088

0 comments:

Post a Comment