all that beauty: 2015 recap

DSC_2169 U svetu blogovanja i jutjuba, januar uglavnom služi kao mesec za prisećanja. 
Prisećanja na proteklu godinu, na sve dostignute ciljeve, ostvarene želje, takozvane "highlights" godine, na omiljene trenutke, dogadjaje, osećaje, pa i omiljene materijalne sitnice koje su činile godinu posebnom. Pisci blogova se trude da kroz reči sroče jedno životno poglavlje opisano u broju protekle godine i osvrnu se još jednom na nju kroz svoje čuvene "Favorites". 
Lično, nas dve se zaista obradujemo svaki put kada vidimo da su naše omiljene blogerke objavile post sa godišnjim favoritima jer, valjda kao i mnogi, volimo da ponekad virnemo u tudji život i zanima nas šta se to drugima dopalo od kozmetike, šminke, ili bilo kojih drugih konzumacija. 
Otuda ideja da im se ove 2015. godine pridružimo i nas dve i izdvojimo neke od brojnih stvari u kojima smo najviše uživale protekle godine. 

DSC_2183 Jana: 
2015. je za mene bila, ako smem da kažem, najlepša godina do sada. Učvrstila sam dugogodišnja prijateljstva, upoznala dosta novih, milih ljudi, iskusila najlepše leto na moru, putovala, pročitala dosta sjajnih knjiga (Sidni Šeldon uglavnom), posetila dosta muzeja i pozorišta, produžila obrazovanje kroz Pravni fakultet i dostigla visoke rezultate, oslobodila se mnogih predrasuda, rdjavih navika i razmišljanja, ograničenja i dosta se izgradila kao osobena ličnost. 
 Sa druge strane, ove godine sam se trudila da koristim što više različitih proizvoda, bilo šminke ili kozmetike, i pronašla nekoliko sjajnih stvari koje su uspele da dostignu visoko mesto mojih godišnjih favorita. 
Keratin masku za kosu otkrila sam sredinom dve hiljade petnaeste godine sasvim slučajno: otišla sam do obližnje drogerije po svoj stalni Gliss regenerator za kosu, i pošto ga nije bilo, prodavačica mi je ljubazno preporučila Keratin kao sjajnu zamenu koju ona već dugo koristi. Jako skeptična s obzirom na nisku cenu za toliku količinu, kupila sam proizvod s mišlju "ukoliko ne bude valjalo uvek mogu da se vratim na Gliss" i sledećeg jutra bila zaljubljena u kosu koja se činila kao da nije moja, koliko je bila mekana i sjajna. 
Što se tiče šminke, mislim da već i zidovi oko mene znaju da najviše volim takozvani "pin-up look", odnosno cateye ajlajner i crveni karmin. Medjutim, u poslednje vreme sam počela da se igram sa senkama i koristim ih kao bazu ispod ajlajnera. Tako sam jednog jutra odlučila da iskoristim senku iz svoje verne Naked palete koju nikada ranije nisam koristila, i rodila se moja opsesija "Half-Baked" zlatnom senkom koju bih stavljala na očne kapke ispod ajlajnera Sephorinom (Pro Blending 27) četkicom (sa slike) koja je nešto najbolje što sam ikada otkrila. 
Za crvena usta najviše sam koristila Mac cherry olovku sa slike, a mislim da je ovo NYX Baked Blush rumenilo moj favorit ikada, a ne samo u 2015, jer je zaista savršen. 
NYX Concealer Cache-Chernes sam koristila za konturisanje crtajući trougliće ispod očiju i uvek bi odradio posao najbolje moguće. 
Mislim da Mac Opulash Opium Black maskaru ne treba ni da pominjem. Zaista neverovatna. Poslednji make-up proizvod sa slike je Sephora mattifying pressed powder koji sam koristila cele godine bez izuzetka. 
Što se tiče odevnih predmeta, najviše sam nosila H&M crnu haljinu sa takozvanom Peter Pan kragnom koja, kao i rukavi, odskače belom bojom i ručnim vezom. Naravno, ne bih se zvala Jana kada ne bih u svoje favorite uključila i šešire, a za promenu sam umesto standardnih crnih, nosila ovaj bež iz Stradivariusa. 
S obzirom na to da mi je, ako ne crna, omiljena boja za garderobu bila bež/braon, torba koju sam najčešće nosila bila je Bershkina braon koju verujem svi znate iz ranijih postova. Omiljeni aksesoar mi je pored vernih bisera bio sat sa braon kaišem i mapom ispod kazaljki, i dijamantski prsten koji sam dobila na poklon. 
Da bih privela kraju, navešću jedan favorit za koji mislim da će se 99% ljudi na ovoj planeti složiti: Instagram aplikacija. 

DSC_2176 Marija:  
Kao i Jani, i meni je 2015. godina donela dosta lepih uspomena i novih iskustava. Kako smo nas dve skoro uvek zajedno, tako zajedno i putujemo, letujemo i doživljavamo slične uspehe, pa se u tom pogledu moji omiljeni trenuci ne razlikuju. 
Ono što je meni ova godina donela jeste diploma "Dušan Lazić" škole za šminkanje, prvi posao, ugovor sa agencijom za modeling i dosta novih iskustava vezanih za manekenstvo. Dosta sam se posvetila sebi i radila na tome da budem najbolja u onome čemu bih se posvetila, pa mislim da i ja mogu da kažem da sam izgradila "svoje ja" tokom ove godine više nego prethodnih. 
Što se tiče proizvoda i ostalih sitnica, odlučila sam da izdvojim samo neke najosnovnije koji su mi bili zaista neophodni. 
Mixa Sensitive Skin Expert je jedan od prvih proizvoda koje sam otkrila ove godine. Koristila sam ga za čišćenje lica i ujedno i skidanje šminke i moram reći da je zaista "činio čuda" kako bi to reklame slikovito objasnile :) 
Kao spas za svaki moj make-up look bio je Mac Fiksator, dok su moji omiljeni karmini ove godine bili Mac Please Me (uz koji sam obavezno koristila Whirl Mac olovku) i, neizostavan Laza Lips karmin čiji je kreator Dušan Lazić. 
Što se tiče mojih aksesoara, Esprit sat koji sam dobila na poklon je bez sumnje bio go-to, zajedno sa Prada naočarama sa slike. 
I poslednja dva favorita, nevezana za kozmetiku i šminku, jesu sveća i knjiga. Mirišljava sveća od Vanile koju sam takodje dobila na poklon služila mi je kao ukras na stolu za šminkanje i upotpunjavala ga zajedno sa belim ružama. 
Knjiga kojom sam oduševljena jeste "Avanture nevaljale devojčice" koju zaista svima preporučujem.

0 comments:

Post a Comment