new year special

DSC_1894 Novi počeci, okretanje novog lista, reafirmisanje ljubavi i obećanja za bolju budućnost je ono što nam proleti kroz glavu svaki put kada pomislimo na Novu Godinu.
Tu su ona površna, ali korisna obećanja kojima se sami sebi zavetujemo. Obećamo da ćemo smršati, da ćemo trenirati više i jesti manje, da ćemo se poboljšati u školi ili ćemo pametnije da raspolažemo novcem.
A onda, tu su ona iskrena obećanja, bilo izgovorena naglas ili čvrsto u sebi. Želimo da se posvetimo više drugima, da više marimo za njih, da više brinemo o njima, da volimo više i pokazujemo to malo više, da oživimo stara prijateljstva ili ostvarimo nova. Želimo živimo, da rastemo, da se razvijamo, da upijamo, da udišemo punim plućima i svim svojim čulima, da bojimo svet sopstvenim bojama i da radost teče svim našim venama.

Ponekad, vrlo često, te iskrene, unutrašnje želje su one koje su teže ostvarive, bez obzira što ne zahtevaju fizički napor. Jer pred tim željama i planovima se formiraju redovi ponosa, sujete i straha koji, držeći se za ruke, prave neprobojan zid izmedju želja i njihovih ostvarivanja.

Zbog toga, nas dve vam svima, kojima se zenice oka pomeraju dok čitaju ove dugačke redove teksta, želimo ispunjenje baš tih drugih želja. Želimo vam radost, život, zrelost, ljubav, boje i znanje. Želimo vam duga prijateljstva i još duže ljubavi, i mogućnost lakog izgovaranja "volim te" i "izvini".

A onda na vama samo ostaje da li ćete se hraniti zdravo ili dobiti peticu iz matematike. Što, kad gledaš sa ove strane, i nije toliko teško.
DSC_1857 DSC_1875 DSC_1879 DSC_1886

0 comments:

Post a Comment