lifestyle: quickest muffin recipe

25183022551_bcf4c83763_o Kao neki koji vole da eksperimentišu sa pravljenjem hrane (posebno slatke), a još više da je jedu, nas dve smo zaključile da je pravljenje kolača još jedno interesovanje koje delimo. 
Zbog toga smo odlučile da danas na blogu podelimo naš omiljeni recept za pravljenje mafina. Posle oprobavanja različitih recepata, neuspelih pokušaja i truda da nadjemo najbrži i najbolji recept, složile smo se da ovaj definitivno odnosi pobedu. 


 Potrebno vam je: 
Za sam mafin: 
1 čaša šećera 
2 čaše brašna 
100ml ulja 
150-200ml mleka 
50gr tamnog euro krema 
100gr svetlog euro krema 
pola kesice praška za pecivo 

 Za ukrašavanje: 
šlag u spreju 
jagode (po želji) 
ukrasi (po želji) 

***
 Kao i svako spremanje hrane koje zahteva pečenje, pre svega smo uključile rernu da se ugreje. U početku uvek možete podesiti temperaturu proizvoljno (ukoliko želite da se brže zagreje - podesite na najvišu temperaturu), a zatim smanjite prilikom pečenja. 

 Dok se rerna zagrevala, sve sastojke osim euro krema smo pomešale u jednu posudu srednje veličine, dobro izmešale da se svi sastojci sjedine i da nestanu grudvice (zapravo, Marija je uglavnom mešala), a onda na kraju dodale euro krem i sve zajedno ponovo promešale. 

 Zatim smo izdvojile korpice za mafine, stavile ih u kalup i popunile smesom malo više od pola svake korpice. Budite oprezni, korpice ne treba napuniti do vrha, ili prepuniti, jer prilikom pečenja smesa dosta naraste. Nakon što smo popunile korpice, stavile smo mafine u rernu da se peku na 200 stepeni, oko 15 minuta. Marijin način da proveri da li su mafini pečeni je dosta koristan i lak: kada pomislite da su mafini gotovi, uzmite jednu čačkalicu i probodite mafin u sredini i izvucite čačkalicu. Ukoliko se na čačkalici zadrže tragovi smese, ostavite ih još nekoliko minuta, sve dok se na (novoj) čačkalici kojom ponovo budete proveravali ne ostane ni malo tragova. 

 Kada su se mafini ispekli, ostavili smo ih na terasu da se ohlade, a onda počeli ukrašavanje. Bitno je ostaviti mafine da se ohlade, u suprotnom će vrući mafini izazvati da vam se šlag istopi u roku od nekoliko sekundi. 
 Za ukrašavanje smo počeli šlagom, a onda odozgo posuli ukrasima u obliku cvetića, zlatnim kuglicama, a na nekima prethodno iseckanim jagodama. 

 Od ove količine ukupno smo napravile 18 mafina, a ako uzmemo u obzir i vreme pečenja, ukupno nam je trebalo maksimalno pola sata. Dakle, ukoliko vam se strašno jede nešto slatko, a ne želite da utrošite mnogo vremena na pravljenje kolača, imajte na umu ovaj recept. 24649403753_378d2f0845_o 25249958656_2ca62d8a0b_o

0 comments:

Post a Comment