lifestyle: in summer

IMG_5939-1 Galeb leti visoko iznad plavičaste površine. Zvuci talasa koji miluju pesak stvaraju muziku uz koju bi zaplesao svako ko je koračao kroz vodu. Topla voda povremeno zapljuskuje njene ključne kosti dok joj se pogled gubi u beskraju horizonta. Talasi se smiruju, misli joj se stišavaju, a težina tereta koji vuče za sobom na ledjima konačno se razliva po površini i nestaje. Izdahnula je i nasmešila se. Konačno postaje slobodna, pa makar i samo dok se letnji dani ne završe.***


 Ova godina je za nas na mnogim poljima uspela da se popenje na vrh kao najbolja godina do sada, ali ono po čemu će ostati nezaboravna jeste zato što nam je sa "Before I Die" liste prectala veliki broj destinacija koje želimo da posetimo.
 Iako smo putovale i zajedno i odvojeno, posetile smo skoro ista mesta. Ako bismo putovale u različitim periodima, uvek bismo jedna drugoj prepričavale doživljaje i utiske, i savetovale jedna drugu koja mesta obići.
 Dogovarale smo se da, kada nismo zajedno, istražujemo ulice, kafiće i restorane, a one najbolje zabeležimo i sačuvamo u sećanju za onu drugu. Tako bismo bili na istom mestu u različito vreme, ali bismo bile zajedno u mislima.
 Toliko je bilo veličanstvenih šetnji kaldrmama, trgovima, peščanim plažama, toliko novih slatkih i slanih ukusa, toliko novih osmeha, poznanstava, prijateljstava, toliko lepih i još lepših arhitektura i gradjevina, gradskih blaga i istorijskih spomenika, novih vožnji, plovljenja i letova, plutanja i lebdenja, življenja.
 Sada, nakon završenog najlepšeg leta do sada, sa sobom nosimo nova omiljena mesta i vredne uspomene, sa obećanjem da ćemo se tamo ponovo vratiti.


***


 Kažu da ti je dom tamo gde ti je srce. A nama je srce razliveno po čitavom svetu.

Cyprus-uvodna cyprus-2 cyprus-3 cyprus-4 cyprus-5 cyprus-6 cyprus-7 cyprus-poslednja italy-uvodna italy-2 italy-3 italy-izmedju italy-poslednja france-uvodna france-1 france-2 france-3 france-4 france-5 france-6 spain-uvodna spain-1 spain-poslednja
 {izvor fotografija: instagram 
instagram.com/lettersandpaintings - Jana 
instagram.com/itsme_marija - Marija}

0 comments:

Post a Comment